top of page
Tunnisteita ei vielä ole.

AIHEET:

UUSIMMAT KIRJOITUKSET:

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Isla WT Surkeenjärvi AVO0 (68 p)


Kuvat Mikko Airimo ja Maija Haltsonen.

Näin on kausi startattu Surkeenjärvellä WT-kokeessa. Lumitilanne taisi yllättää paitsi osallistujat, myös eurooppalaiset tuomarit, sillä lunta oli pelloilla vielä niin paljon, ettei sinne ollut mitään asiaa. Koko koe vedettiin läpi metsässä ja hakkuulla. Ihan mukavaa vaihtelua ja noutomatkatkin pystyivät maltillisina.

Isla teki todella hienon kokeen, markkeerasi hyvin ja kaikki ohjaukset meni aivan nappiin. Likka oli todella hyvin pillille kuulolla ja otti hyvin myös ohjauskäskyt. Viritin sitä ennen kokeen alkua muutamalla linja- ja pysäytysharjoituksella ja tämä selvästi toimi. Koira oli aivan eri mielentilassa kuin maanantaina mock trial -treeneissä, jossa se karkasi täysin lapasesta päästyään töihin lähes suoraan autosta.

Harmittavasti sössin itse 3. rastin (nro 1) kun päästin koiran näkyvistä ja se ehti kuusikon suojissa nopeasti ajautua väärälle damille. Tehtävänä oli markkeeraus ja se olisi jatkunut ohjauksena samaa linjaa markkipaikasta yli. Isla haki ensimmäisellä lähetyksellä ohjausdamin, ja siitä tuomittiin nolla.

Lopputuloksena AVO0 pistein 0, 15, 19, 14, 20 (yht 68). Viimeinen markkeeraus + ohjattu drive oli upea - naps, naps!

Tuomareina kokeessa olivat Pauliina Ahola, Pieter Vivijs, (BE) ja Laura Lazzaretto (IT).

Rastit:

1. (Pieter): Lähetyspaikka metsässä ylärinteessä. Alas tiheän kuusikon eteen tuli ykkösmarkkeeraus ja sen jälkeen laukaus samaa linjaa eteenpäin. Ensin haettiin markkeeraus ja toisena ohjaus. Isla 0 p. väärän damin noudosta.

2. (Pauliina): Hakkuulla linjamarkkeeraus. Ensin heitettiin lähempi ja toiseksi kauempi. Matkalla oli kaksi puunrunkoa katkaisemassa reittiä damien välissä. Isalle 15 p. Muisti heitot hyvin, mutta joutui hetken etsimään kauimmaista. En ohjannut, kun puunrunko esti näkyvyyttä. (Mikon kuvat tältä rastilta)

3. (Laura): Lähetyspaikka metsässä. Ensin katsottiin oikealle ylärinteeseen tuleva markkeeraus. Ampuja siirtyi poikittain rinteessä ja ampui vasemmalle alas metsään. Ensin suoritettiin ohjaus ja sen jälkeen markkeeraus. Isalle pisteet 19. Etenkin ohjaus oli hieno! (Maijan 1. kuva tältä rastilta)

4. (Laura & Pieter): Walkup parityönä hakkuulla. Ensimmäinen laukaus ohjaukselle oikealle rinteeseen ja sen jälkeen markkeeraus etuoikealle. Isla haki ensin markin ohjattuna, kun meinasi lähteä ensimmäisen laukauksen suuntaan. Sitten tehtävien vaihto parin kanssa. Islan pisteet 14. Seuraaminen vähän huonoa...

5. (Pauliina). Drive parityönä. Ampuja ja heittäjä kulkivat pellon reunaa. Pysähtyivät ja ampuivat kolmeen puskaan vasemmalle n. 5-10 metrin välein. Dameja/heittoja ei näkynyt. Viimeiseksi markkeerausheitto suoraan eteenpäin pellolle. Isla nouti ensin markin täysin suoraviivaisesti ja pari teki ohjauksen. Sitten paikkojen vaihto. Isla lähti hyvin linjalle kohti keskimmäistä puskaa, pillillä kontakti, ja suuntakäskyllä suoraan damille. Pisteet 20. Kyllä oli hieno päätös kokeelle!

bottom of page