top of page
Tunnisteita ei vielä ole.

AIHEET:

UUSIMMAT KIRJOITUKSET:

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • YouTube - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

Islalle Nome-B Alo1 Hämeenkyröstä


Islalle haettiin tänään sitä puuttuvaa Nome-B tulosta Hämeenkyröstä. Kokeessa oli tuomarina Juha Tenhunen.

Koepäivää vauhditti mukava myrskytuuli ja rankkasadekuurot. Starttasimme numerolla kolme, ja vaikka taivas repesi toisena suorittavan koirakon kohdalla, saimme me kuitenkin nauttia sateettomasta hetkestä suorituksemme ajan.

Ehdin käydä katsomassa kokeen tehtävät ja täytyy sanoa, että vähän jännitti kun saavuttiin omaan starttiin. Koe nimittäin alkoi vesiohjauksella. Ensin tuli laukaus, kun koira oli vielä hihnassa. Sitten hihna irti ja siirtyminen rantaan. Riista oli avoselällä pienen risun juuressa. Tuuli oli myönteinen, eli koira lähetettiin lähes suoraan tuulta päin. Riistan haju tuli koirille pian vedessä vastaan, mutta toisaalta riskinä oli oikealla puolella oleva ranta-alue, jossa oli hakuriistoja.

Isla lähti yhdestä käskystä hämmästyttävän hyvin suoraan veteen. Vahvistin etenemistä satunnaisilla käskyillä ja Isla eteni oikein hyvin suoraa linjaa. Sai hyvin hajun sorsasta ja nouti sen nätisti.

Ohjauksesta siirryttiin kakkosmarkkeeraukseen. Ensin laukaus ja heitto suoraan eteen maalle (koivujen eteen). Sitten toinen laukaus, ränkätys veneestä ja lokki avoveteen. Isla nouti molemmat linnut aivan suoraviivaisesti. Variksesta ote oli vähän levoton.

Seuraavana tehtävänä oli lyhyt maaohjaus. Juha perusteli kaksi ohjaustehtävää vesiohjauksen suotuisilla tuuliolosuhteilla. Maaohjauksessa matka oli lyhyt, mutta koiran tuli laskeutua alas rinnettä ja mennä ojan yli. Vaarana oli myös se, että koira juoksee ohi riistasta avoimella pellolla. Isla lähti hienosti suoralle linjalle. Pysäytin kun se meni riistasta ohi ja siitä saikin jo hyvin hajun. Nätti palautus.

Lopuksi tehtiin vielä hakua, jossa oli 3 maariistaa ja 3 lokkia. Kolmen riistan jälkeen Isla tuli muutamia kertoja tyhjänä kyselemään. Lopulta sai kuitenkin neljännen ylös ja viimeiseksi vielä Juhan vaatiman kaukaisimman lokin pienen vesialueen takaa. Variksista otteet olivat vähän levottomat ja viimeisestä lokista pinnallinen, mutta kaikki tuli nätisti ja rauhallisesti käteen.

Erittäin tyytyväisenä pokkasin ALO1 tuloksen. Mahtavaa, että pääsemme siirtymään ensi kaudeksi avoimeen luokaan! Mielestäni olemme sen ansainneet.

bottom of page